Welkom bij obbeeg.nl

Het Ecrevissecomité is genoemd naar de in Obbicht geboren schrijver Pieter Ecrevisse (1804-1879). Hij overleed als erevrederechter in het Oost-Vlaamse Eeklo na een werkzaam leven als advocaat en leraar (te Sittard), vrederechter, provinciaal en lokaal politicus, journalist en schrijver van streek- en historische romans, die voornamelijk in Limburg spelen.

Het Ecrevissecomité van Obbicht, opgericht in 1977, stelt zich als doel het culturele leven en het historisch besef in Obbicht en wijde omgeving te ondersteunen en bevorderen in de geest van zijn naamgever. In de dertig jaar van zijn bestaan verzorgde het comité talrijke boekuitgaven en publicaties. Het nam initiatieven voor de oprichting en het instandhouden van monumenten en het bewaren van cultureel erfgoed.

Jaarlijks organiseert het Ecrevissecomité bij de oorlogsmonumenten in Obbicht op 4 mei de herdenking van de slachtoffers van oorlog en geweld. Momenteel is het comité o.a. actief met het verzorgen van de literaire nalatenschap van de Limburgse troubadour Herman Veugelers (1938-2000) door het uitgeven van zijn teksten en een biografie.

Het comité werkt zoveel mogelijk samen met verenigingen binnen de gemeente Sittard-Geleen, die verwante doelen nastreven.