Welkom bij obbeeg.nl

Wis ger dat...


Obbeeg van baove


Het harmonieorkest van Concordia Obbicht heeft op het WMC in de eerste divisie een score van 92,67 punten behaald; met goud en lof van de jury!


Na tien maanden van intensieve voorbereidingen was zondagavond 16 juli om 19.00 uur het uur van de waarheid voor het harmonieorkest van Concordia Obbicht aangebroken. Nu moest het gaan gebeuren en moest alles eruit komen waar de muzikanten van ons harmonieorkest, onder de bezielende leiding van Alex Schillings, zo hard aan hadden gewerkt! En het kwam eruit! In opperste concentratie en met veel passie en gedrevenheid wisten onze leden in de Rodahal in Kerkrade een uitstekende muzikale performance neer te zetten die door het in grote getalen opgekomen publiek werd gewaardeerd met een minutenlange staande ovatie. De jury was kritisch doch rechtvaardig en beoordeelde het optreden van Concordia Obbicht met 92,67 punten: 93,33 punten voor het verplichte werk, The Unknown Journey van Philip Sparke, en 92,00 punten voor het keuzewerk, Lacrymosa van Rob Goorhuis i.s.m. Sara Zamboni. Deze eindscore was goed voor goud met onderscheiding oftewel "lof van de jury"! Een ware ontlading voltrok zich onder de Concordianen nadat de punten bekend waren gemaakt. Vol vreugde vielen de muzikanten en hun aanhang elkaar in de armen. Het saamhorigheidsgevoel van een grootse dorpsharmonie was bij iedereen voelbaar. Na terugkomst in Obbicht werd er een spetterende afterparty ingezet die tot in de late uurtjes heeft geduurd.

De dag na het WMC-optreden was iedereen rond de klok van 10.30 uur weer present voor een gezamenlijk ontbijt met "spek en ei" en vervolgens een zegetocht door Obbicht. Bij het boerderijcafé van Marianne van de Ende was de eerste halteplaats. Onder een stralende zon werden daar een paar uitermate gezellige uurtjes doorgebracht. Vervolgens werd de route vervolgd naar het home van onze schuttersvrienden van St.-Willibrordus aan de boorden van de Maas. Erevoorzitter Wil Leurs van schutterij St.-Willibrordus sprak lovende woorden en nodigde ons uit het feest op het terras van het schutterslokaal voort te zetten. Daar was ook wethouder Pieter Meekels aanwezig om alle muzikanten persoonlijk te feliciteren. De dag eindigde in de late avonduren in onze harmoniezaal.

Het eerste WMC-optreden van ons harmonieorkest was in alle opzichten uitermate succesvol en voor velen, vooral onze muzikanten, dan ook een onvergetelijke gebeurtenis. Een ware prestatie van formaat die in ieder geval veel vertrouwen geeft voor onze verdere muzikale ontwikkeling in de nabije toekomst. Na de zomervakantie, op vrijdag 15 september a.s., zal er een receptie worden gehouden waar iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om ons harmonieorkest te feliciteren met dit geweldige resultaat: 92,67 punten!

Let op: de datum die in de bladen wordt genoemd, 2 september a.s., is dus onjuist.
Gemeenteraad – woensdag  5 juli 2017: aanvang 18.30 uur     
agendapunt:7

7.B .4  Voorbereidingskrediet onderwijs en sportvoorziening Grevenbicht-Obbicht 

Wethouder Kamphuis

pdf 01 Voorblad.docx (219KB)
pdf 02 Raadsvoorstel.pdf (2,8MB)
pdf 03 Raadsbesluit concept.docx (204KB)
pdf Technische vragen CDA onderwijsvoorziening en sportvelden 20170615.docx (115KB)
pdf Memo aan cie EMSV iz beantwoording vragen CDA.pdf (2,3MB)
pdf Memo Beantwoording vragen Cie EMSV iz voorbereidingskrediet onderwijs- en sportvoorzi.pdf (1,1MB)

pdf notities zijn te downloaden via gemeentelijke website: Klik hier


 

De Aldenhofweg wordt voorzien van nieuwe voetgangers oversteekplaatsen en bebording ter hoogte van de rotondes. Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk dat deze weg wordt afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden staan gepland voor zondag 2 juli 2017 vanaf 7.30 uur tot 16.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid volgens bijgevoegde omleidingsroute.

 Uitzwaaiconcert Concordia Obbicht met barbecue!

In deze laatste weken voor de zomervakantie neemt de WMC-koorts bij het harmonieorkest van Concordia Obbicht toe. Na maanden van voorbereiding wordt een intensieve eindspurt ingezet om op 16 juli aanstaande in de Rodahal in Kerkrade het publiek en de jury mee te nemen in een zeer belevingsvolle en muzikale uitvoering. In het kader van die laatste voorbereidingen voor deelname aan het WMC zal op zondag 2 juli om 16.00 uur het Uitzwaaiconcert plaatsvinden in de St.-Willibrorduskerk in Obbicht. Onder leiding van dirigent Alex Schillings zal het harmonieorkest hier het gehele WMC programma ten gehore brengen. Het Uitzwaaiconcert is het laatste optreden van het harmonieorkest in Obbicht voor haar deelname aan het WMC. Na afloop van dit concert nodigen wij iedereen uit om mee te gaan naar onze harmoniezaal waar (bij goed weer buiten) de gelegenheid is voor een gezellig samenzijn met een drankje en overheerlijke hapjes van de barbecue.


Bastrombonist Max Hubens succesvol tijdens finale jonge solisten.


Tijdens de finale jonge solisten zondag 25 juni jl. in Heel werd Concordia Obbicht vertegenwoordigd door onze bastrombonist Max Hubens. Max kwam uit in de tweede divisie en kreeg maar liefst 90 punten en daarmee lof van de jury. Met dit resultaat werd Max derde in zijn divisie.  


Slagwerksolisten Concordia Obbicht zeer succesvol op Nederlandse Kampioenschappen.


Op zaterdag 17 juni jl. vonden in Heel de Nederlandse kampioenschappen voor slagwerksolisten plaats. Ook twee jeugdleden van Concordia Obbicht hadden zich voor deze nationale eindstrijd geplaatst. Sven Heffels trad op in de derde divisie op het onderdeel multipercussion en wist daar met 87 punten de tweede plaats te veroveren. Stef Demandt trad op in de tweede divisie op marimba. Voor de buitengewone muzikale uitvoering beloonde de jury hem met maar liefst 94 punten. Daarmee verdiende hij niet alleen lof van de jury, maar pakte hij ook de Nederlandse titel


ZONNEBLOEMLOTEN Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.


De jaarlijkse verkoop van Zonnebloemloten staat weer voor de deur. Tussen 16 en 30 juni kunt u onze vrijwilligers bij u aan de deur verwachten met Zonnebloemloten.
De loten kosten € 2,-- per stuk en in de prijzenpot zitten geldprijzen van € 50,-- tot € 15.000,--. Dit jaar is er ook een prijzenpakket van (gesponsorde) prijzen in natura: Droomreis t.w.v. € 3500,-- gesponsord door Corendon 1x; Elektrische fiets, gesponsord door Qwic 2x; Weekendje weg, gesponsord door Centerparcs 3x; Ipad air 3x; E reader E Kobo Aura 6 inch 4x; Fotoalbum van Albelli 3000x; Bos bloemen van Topbloemen.nl 3000x
De opbrengst van de loten komt geheel ten goede aan het werk van de Zonnebloem, een belangrijk deel van de opbrengst is bestemd voor activiteiten van onze eigen afdeling.
De trekking is op 9 oktober 2017.
Onze gasten rekenen op u!

Alvast hartelijk dank namens bestuur en vrijwilligers van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

PICKNICKEN MET ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK OP WOENSDAG 5 JULI BIJ KASTEELHOEVE OBBICHT


Het is weer bijna tijd voor onze jaarlijkse picknick, ook deze keer bij de Kasteelhoeve in Obbicht. De picknick gaat onder alle weersomstandigheden door!
Wij zorgen voor alles: u hoeft alleen maar aan te schuiven en lekker te genieten!
Wilt u gezellig mee-picknicken dan kunt u zich tot en met 27 juni aanmelden en betalen. Bijdrage picknick € 6,00.
In Grevenbicht kunt u zich aanmelden bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij José Jessen, Oude Raadhuisstraat 13b tel. 8502819.
U kunt zich ook aanmelden in de Zonnebloemsoos.
Mocht u geen vervoer hebben laat dat bij aanmelding even weten: u wordt dan thuis opgehaald.
Kosten vervoer € 2,00.

U bent 5 juli van harte welkom vanaf 12.30 uur bij Kasteelhoeve Obbicht, Kasteelweg 25 Obbicht. Tot dan!


SAMEN MAKEN WE OBBICHT VEILIGER.

Kinderen van Basisschool De Kingbeek maken zich grote zorgen omtrent hun veiligheid bij het oversteken van het zebrapad bij school op de Kempenweg. Ze hebben dit aangegeven in een gesprek met de gemeente Sittard-Geleen.

De gemeente is begin dit jaar gestart met een aantal experimenten in de stad, waarbij de gemeente zich onder de noemer 'alles wat we doen, doen we voor iemand' presenteert als de TUINMAN in andermans tuin. Met de tuin is de openbare of publieke buitenruimte bedoeld.

U heeft wellicht al van uw zoon of dochter gehoord, dat de TUINMAN in Obbicht bij wijze van experiment is gestart met een pilot die 'de veilige tuin' heet. Het is de bedoeling van de TUINMAN om eens op een andere manier met de inwoners van Obbicht in gesprek te gaan en samen te bekijken hoe we de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de gemeenschappelijke tuin van Obbicht kunnen verbeteren.

De TUINMAN is daarvoor ook in gesprek gegaan met de leerlingen van de basisschool in Obbicht. Inmiddels is drie keer met de leerlingenraad van school gesproken en zijn door de kinderen een aantal onderwerpen benoemd die in hun ogen aandacht vragen als het gaat om het verbeteren van de veiligheid in Obbicht.

Het zebrapad bij school staat bij de kinderen op de eerste plaats. Veel kinderen voelen zich onveilig bij het oversteken van het zebrapad en vinden dat er iets aan gedaan moet worden. Samen met de school en de kinderen is het idee ontstaan om verkeersbrigadiers te werven om de veiligheid rondom het zebrapad te verbeteren.

De kinderen doen daarom een dringend beroep op ouders, opa's en oma's, kennissen en andere inwoners van Obbicht die als verkeersbrigadier een bijdrage willen leveren aan hun veiligheid. Een klein beetje vrije tijd in ruil voor meer veiligheid voor kinderen. De TUINMAN is daarbij graag bereid om dit initiatief te ondersteunen door onder meer samen met Veilig Verkeer Nederland het opleiden van de verkeersbrigadiers te organiseren. DOE MEE! Samen kunnen we Obbicht veiliger maken.

Heeft u interesse of kent u iemand anders die zich zou willen inzetten voor de veiligheid van de kinderen van de basisschool in Obbicht, neem dan contact op met school: Werner Jacobs ( w.jacobs@dekingbeek.nl )

 

Kent u zelf ook een gevaarlijke situatie of heeft u een mening, een idee wat anders of beter zou kunnen om Obbicht veiliger te maken. Laat het de TUINMAN weten via veiligetuin@sittard-geleen.nlConcordia Obbicht organiseert "Trioconcert" in het MFC te Berg a/d Maas

Op zaterdag 13 mei aanstaande organiseert Concordia Obbicht een Trioconcert in het Multi Functioneel Centrum in Berg a/d Maas. Naast het eigen harmonieorkest zullen ook het slagwerkensemble van Concordia Obbicht en Muziekgezelschap Juliana uit Holtum een optreden verzorgen. Het concert start om 19.00 uur met een optreden van Muziekgezelschap Juliana onder leiding van dirigent Henrico Stevens, waarvoor dit concert een goede try-out is voor het Maasgouwtoernooi in juni. Vervolgens is het de beurt aan de slagwerkers van Concordia Obbicht. Het eerste gedeelte van hun optreden zal worden ingevuld door het opleidingsensemble onder leiding van dirigent Etiënne Houben, waarbinnen alle jeugdige slagwerkers (t/m 18 jaar) zijn ondergebracht. Voor een aantal van hen is dit het eerste podiumoptreden in ensembleverband! Het tweede gedeelte zal worden ingevuld door het groot slagwerkensemble dat eveneens onder leiding staat van Etienne Houben. Ook het slagwerkensemble is druk bezig met de voorbereidingen voor het Maasgouwtoernooi, waar het twee nieuwe werken ten gehore zal brengen: The River van Seth Adams en Echoes of Babylon van Chris Brooks. Het Trioconcert zal worden afgesloten door het harmonieorkest van Concordia Obbicht onder leiding van dirigent Alex Schillings. Voor hen is dit het derde try-outconcert in de voorbereiding naar hun optreden op het Wereld Muziek Concours op 16 juli a.s. in de Rodahal in Kerkrade. Het harmonieorkest zal haar concert starten met de pasodoble Musical Apolo van Amando Blanquer Ponsoda. Vervolgens spelen zij het verplichte werk voor het WMC, The Unknown Journey van Philip Sparke. Het harmonieorkest besluit haar optreden met het keuzewerk voor het WMC, Lacrymosa van Rob Goorhuis i.s.m. Sara Zamboni. Laatstgenoemd werk is in opdracht van Concordia gecomponeerd voor de deelname van haar harmonieorkest aan het WMC 2017. Nadere info over de deelname aan het WMC en het uit te voeren repertoire kunt u vinden op onze vernieuwde website, www.concordiaobbicht.nl.

Voor het Trioconcert wordt geen entree gevraagd. Wel zal er de gelegenheid zijn voor het doneren van een vrije gave. Daarnaast zullen natuurlijk ook onze ambassadeurs van de actie "Vriendje voor een Tientje" aanwezig zijn. Bij hen kunt u een maat van het keuzewerk Lacrymosa kopen om onze WMC-deelname financieel te steunen. Zie voor meer informatie eveneens onze nieuwe website. (www.concordiaobbicht.nl)

Aanstaande activiteiten Concordia Obbicht


14 mei
Mis 1e Heilige Communie Obbicht, St.-Willibrorduskerk
opluistering communiemis door jeugdharmonie

10 juni
Maasgouwtoernooi Nieuwstadt, Sporthal De Sjirp
deelname harmonieorkest

11 juni
Maasgouwtoernooi Nieuwstadt, Sporthal De Sjirp
deelname slagwerkensemble

18 juni
Sacramentsprocessie Obbicht


Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk bezoekt woensdagmorgen 17 MEI BREIFABRIEK MARCIËNNE in Heinsberg.

De bus vertrekt om 10.00 uur vanaf de markt in Grevenbicht en om 10.05 uur vanaf de markt in Obbicht. Wij verzoeken u op tijd op de markt te zijn zodat de bus meteen kan vertrekken.
Deze bus is geen rolstoelbus,maar rollators kunnen wel mee.
Kosten: € 6,00: dit is inclusief busreis, koffie/thee met broodje en modeshow.
Thuiskomst rond 13.15 uur.
Aanmelden en betalen kan t/m 5 mei in Obbicht bij José Jessen, Oude Raadhuisstraat 13b tel. 8502819 en in Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675. Aanmelden kan natuurlijk ook in de Zonnebloemsoos.
Wij wensen u alvast een hele gezellige morgen!


Expositie van schilderijen gemaakt door Hub Frenken.

Op 21 april 1907 is in Obbicht Hub Frenken geboren.
Hub heeft zich veelzijdig ontwikkeld. Hij is vliegenier en arts geweest. Beidde beroepen hebben hem overal ter wereld gebracht.

Hub was een gepassioneerd schrijver en beeldend kunstenaar. Hij heeft verschillende boeken geschreven waaronder het boek: Beelden uit mijn kinderjaren. Over zijn jeugd in Obbicht.

Naast beeldhouwen schilderde hij ook.
Zijn schilderwerk is gemaakt van verschillende materialen. Aquarellen en olieverf schilderijen behoren tot zijn werken.

Op 22 april is, om zijn 110 geboortedag te vieren, de onthulling van een pad in Obbicht in zijn nagedachtenis. De familie heeft naar aanleiding hiervan eenmalig een deel van zijn schilderwerken beschikbaar gesteld ter bezichtiging.

U bent van harte uitgenodigd om op zondag 23 april ook een kijkje te nemen.
Van 14.00 tot 17.00 uur is de expositie te bezichtigen op de Bornerweg 8 te Obbicht. Het geboorte huis van Dr. Hub Frenken.


 


Aan allen,

De gemeente heeft meerdere verzoeken gekregen om de maximale rijsnelheid op de Bornerweg te verlagen. Hierop is de gemeente de procedure gestart om de snelheid op de Bornerweg e.o. terug te brengen van 80 km naar 60 km. Deze maatregel is namelijk verkeersbesluit plichtig !

Zie bijgevoegde tekeningen.

Zodra verkeersbesluit is genomen zal de (snelheids)inrichting van de wegen (v.w.b. de bebording) worden aangebracht.

 


Paasconcert Concordia Obbicht met première van Lacrymosa.

Op 2e paasdag, maandag 17 april aanstaande, organiseert Concordia Obbicht vanaf 11.00 uur een bijzonder paasconcert in de St.-Willibrorduskerk in Obbicht. De muzikale invulling zal worden verzorgd door het eigen harmonieorkest en fanfare St. Gertrudis uit St. Geertruid. Beide orkesten zijn volop in voorbereiding voor hun deelname aan het Wereld Muziek Concours 2017 op zondag 16 juli aanstaande in Kerkrade.

Klokslag 11.00 uur zullen de Obbichtse muzikanten, onder leiding van dirigent Alex Schillings, het concert openen met de pasodoble Musical Apolo van Amando Blanquer Ponsoda. Ook zal Concordia het verplichte werk voor het WMC, The Unknown Journey van de Engelse componist Philip Sparke, ten gehore brengen. Heel bijzonder wordt ongetwijfeld de première van Lacrymosa, een werk voor groot harmonieorkest van de Nederlandse componist Rob Goorhuis in samenwerking met de Italiaanse componiste Sara Zamboni. Laatstgenoemde componeerde over de akoestische partituur van Rob Goorhuis een eigen elektronische klankwereld die een innige muzikale dialoog aangaat met de akoestische klankwereld van het harmonieorkest. Lacrymosa is in opdracht van Concordia geschreven voor haar deelname aan het WMC 2017. Fanfare St. Gertrudis zal, onder leiding van dirigent Jos Dobbelstein, ook haar WMC-programma ten gehore brengen. Zo kunt u luisteren naar het verplichte werk A Diamond for Parker van Rob Goorhuis en Equilibrium van Paul Lovatt-Cooper, een werk dat oorspronkelijk werd geschreven voor brassband maar dat, speciaal voor de fanfare van St. Geertruid, door de Belgische arrangeur Luc Vertommen is gearrangeerd voor fanfareorkest.

In de pauze en na afloop van het concert is iedereen van harte welkom in de harmoniezaal voor koffie en paaseieren. Voor dit concert zal geen entree worden gevraagd, maar wel een vrijwillige gave. Tot dan !

Aanstaande activiteiten Concordia Obbicht

17 april: Paasconcert
Obbicht, St.-Willibrorduskerk
harmonieorkest i.s.m. Fanfare St. Gertrudis Sint Geertruid

27 april: Rondgang i.v.m. Koningsdag
Obbicht

11 mei: Entornos concert
Obbicht, St.-Willibrorduskerk
harmonieorkest i.s.m. internationale dirigentenopleiding Entornos

13 mei:Voorjaarsconcert
Berg a/d Maas, MFC
harmonieorkest i.s.m. Fanfare Eendracht Dieteren, Muziekgezelschap Juliana Holtum

14 mei: Mis 1e Heilige Communie
Obbicht, St.-Willibrorduskerk
opluistering communiemis door jeugdharmonieInfoavond over dijkversterking in Obbeeg,
de presentatie staat nu on-line!

De infoavond over de dijkversterking in Obbicht werd goed bezocht.

Was u verhinderd..? De presentatie staat nu op de website van het Consortium, deze kunt U HIER DOWNLOADEN
Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de Nieuwsbrief van het Consortium!


De afgelopen weken hebben onze jeugdige solisten prachtige resultaten behaald op verschillende concoursen en kampioenschappen.

De jeugdige slagwerksolisten, die deel hebben mogen nemen aan de Limburgse kampioenschappen van de LBT in Siebengewald zijn allemaal met de eerste prijs naar huis gekomen. Daarnaast zijn zowel Stef Demandt als Sven Heffels Limburgs Kampioen geworden!

De resultaten:
Jeugddivisie    Joris van Sloun, kleine trom, 86 punten
4e divisie        Rico Steffani, marimba, 85 punten
3e divisie        Sven Heffels, multi-percussie, 90 punten
2e divisie        Stef Demandt, marimba, 91 punten

Ook hebben de harmoniesolisten hun beste beentje voort gezet tijden het solistenconcours van fanfare St. Jozef in Buchten. Alle solisten hebben weer een uitstekende prestatie neergezet. Noah Colaris behaalde de derde plaats in de vijfde divisie met 84 punten en Max Hubens werd winnaar van de tweede divisie met 91,5 punten en lof der jury!

Alle uitslagen op een rij:
Jeugddivisie    Julia van Sloun, hoorn, 82,5 punten
5e divisie        Noah Colaris, euphonium, 84 punten
                     Aniek Hendrix, klarinet, 83 punten
4e divisie        Guido Hubens, trompet, 84 punten
                     Kes Hoenen, klarinet, 82 punten
3e divisie        Lotte Hendrix, klarinet, 81 punten
2e divisie        Etienne Hubens, hoorn, 86 punten
                     Max Hubens, bastrombone, 91,5 punten met lof

Tot slot heeft Max Hubens deelgenomen aan het Elsene Solistenconcours te Nieuwstadt. Hij behaalde 90 punten en daarmee een eerste prijs met lof van de jury! Max is hiermee winnaar van de tweede divisie geworden.

Wij willen al onze jeugdleden van harte feliciteren met deze uitstekende prestaties!


Afsluiting Sittarderweg-Bornerweg.

De Sittarderweg/Bornerweg (vanaf viaduct A2 Born tot aan komingang Limbricht) wordt in het weekend van 21 april a.s. in zijn geheel voorzien van nieuwe asfalt voor de rijbanen en de fietspaden (inclusief "flappen" aan beide zijdes) !

Hiervoor is het noodzakelijk om de weg in zijn geheel af te sluiten. E.e.a. wordt ook middels paginagrote publicatie in Born Aktueel kenbaar gemaakt !

Omleidingsroutes


Bekijk onderstaand filmpje en zie hoe leuk muziek maken bij Concordia is!
Nieuwsgierig? Kom dan zondag 9 april om 9:30 uur naar onze inloopochtend in de harmoniezaal (Koestraat 8, Obbicht). Knutsel een muziekinstrument, bekijk de repetitie van onze jeugdharmonie en probeer zelf een muziekinstrument uit. Ten slotte verloten we nog leuke prijzen onder de aanwezige kinderen! Ouders zijn ook van harte welkom en kunnen direct informatie krijgen over het lidmaatschap bij Concordia Obbicht.

https://www.youtube.com/watch?v=gnyAGKDDxjw&feature=share


WOENSDAG 19 APRIL LENTETOCHT MET DE ZONNEBLOEM


Woensdag 19 april maken we per liftbus een lentetocht door Zuid-Limburg.
We vertrekken om
13.00 uur vanaf de markt in Obbicht en om 13.10 uur vanaf de markt in Grevenbicht. We rijden naar Wijngoed Fromberg voor koffie/thee met vlaai. Daarna gaan we verder door het prachtige Limburgse bloesemland richting Vaals. Daar krijgen we een korte rondleiding in het Beeldenmuseum en dan is het tijd voor een lekker diner.  De thuiskomst wordt zo rond 20.00/20.30 uur verwacht.
Kosten voor deze bloesemtocht: € 32,00 p.p. Uw rolstoel of rollator kan mee in de bus.
Aanmelden en betalen kan tot en met 10 april.
In Grevenbicht bij Marianne Dieteren tel. 4857675,
in Obbicht bij José Jessen tel. 8502819.
Aanmelden kan natuurlijk ook in de Zonnebloemsoos.
Wij wensen u alvast een hele fijne middag!

Paaseieren-actie 12 april 2017
van het Dames Steun Comité van Schutterij St Willibrordus Obbicht.

Ook dit jaar zullen de dames bij U aan de deur komen met mooi gekleurde eieren. Deze zijn te koop voor à € 0,30 per stuk.

U kunt de eieren ook vooraf bestellen en thuis laten bezorgen.

De eieren zijn te  bestellen bij:

  • Mia Burgers 046-4858886/06-51842916 henkmiaburgers@hotmail.com
  • Loes de Wit 046-4854882 of oma-loes@live.nl

Voor Uw steun en medewerking bij voorbaat onze hartelijke dank

Het Dames Steun comité


 

Aan de inwoners van Obbicht


BEWONERSBRIEF

 

 

Holtum, 15 maart 2017.

 

 

Geachte mevrouw, meneer,


Op korte termijn begint Consortium Grensmaas met het aanleggen, versterken en verhogen van de dijken langs de Maas op een traject van ongeveer twaalf kilometer tussen Visserweert en Meers.

Ook in uw dorp vinden er werkzaamheden plaats. Het werk in Obbicht betekent dat er door Consortium Grensmaas oeverbestorting moet worden aangebracht, om te voorkomen dat de oevers bij hogere stroomsnelheden afkalven.

Voor de uitvoering van het werk aan de dijken moet ook klei worden aangevoerd. Dat betekent dat in Obbicht korte tijd sprake zal zijn van extra vrachtverkeer voor het transport van stortstenen en klei.

We willen u graag uitgebreid en gedetailleerd informeren over die werkzaamheden in uw dorp. Daarom nodigen we u van harte uit voor een infoavond op donderdag 30 maart om 19.30 uur in Harmoniezaal Concordia aan de Koestraat 8 in Obbicht.

Even een geheugensteuntje. De dijkwerkzaamheden maken deel uit van het project Grensmaas: de hoogwaterbescherming en natuurontwikkeling die beide betaald worden met de opbrengst van zand- en grindwinning. De dijken moeten onderhanden worden genomen om de afspraak na te komen dat u op het einde van dit jaar vijf keer minder risico op een overstroming loopt zoals in 1993.

Contractueel is vastgelegd dat Consortium Grensmaas het werk aan de dijken openbaar moet aanbesteden. Dat is inmiddels gebeurd. De dijkversterking wordt uitgevoerd door de Brabantse aannemer Martens en Van Oord. Ook Waterschap Limburg, de beheerder van de dijken, is partner bij de uitvoering. En natuurlijk is er goede afstemming met de gemeente Sittard-Geleen.

Om het voor u niet nodeloos ingewikkeld te maken, is afgesproken dat Consortium Grensmaas in de aanloop naar- en tijdens de uitvoering aanspreekpunt is voor de omgeving. Dat betekent dat u bij vragen of klachten kunt rekenen op korte lijnen en de deur altijd voor u open staat voor eventuele nadere informatie.


Wij hopen u donderdag 30 maart te mogen begroeten in Harmoniezaal
Concordia.


Met vriendelijke groet,
Kees van der Veeken
Directeur


 

 

 

 

PERSBERICHT


Holtum, 17 maart 2017.

 


Verhoging en verbreding als onderdeel project Grensmaas

 

Maasdijken tussen Meers en Visserweert worden versterkt

 

 

Consortium Grensmaas gaat over enkele weken aan de slag met het aanleggen, versterken en verhogen van de dijken langs de Maas op een traject van ongeveer twaalf kilometer tussen Visserweert en Meers. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het laagwaterseizoen en zijn gepland tot medio oktober.

De dijken worden onderhanden genomen als onderdeel van het project Grensmaas, de hoogwaterbescherming en natuurontwikkeling die betaald worden met de opbrengst van zand- en grindwinning. De dijkversterking is nodig om te voldoen aan de afspraak dat de inwoners van Zuid-Limburg op 31 december van dit jaar vijf keer minder risico op een overstroming lopen. Bij waterstanden, zoals tijdens de overstroming van 1993, houden de inwoners van de Maasdorpen het dan droog.

De verhoging van de dijken blijft overigens beperkt tot maximaal 30 centimeter. De versterking wordt vooral gerealiseerd door verbreding van de voet van de dijken. De klei die daarvoor nodig is, wordt gewonnen in de uiterwaarden van de Maas in Nattenhoven en Koeweide in Sittard-Geleen. Waar te weinig ruimte is om de dijken aan te pakken, worden damwanden geplaatst en/of kademuren verhoogd.

In Maasband en Obbicht moet de Maasoever met het oog op hogere stroomsnelheden ook extra beschermd worden door het aanbrengen van stortsteen. Consortium Grensmaas doet dat ook met een klein stukje Vlaamse Maasoever bij Maasband, zo is afgesproken.

Contractueel is vastgelegd dat Consortium Grensmaas het werk aan de dijken openbaar moet aanbesteden. Dat is inmiddels gebeurd. De dijkversterking wordt uitgevoerd door de Brabantse aannemer Martens en Van Oord. Ook Waterschap Limburg, de beheerder van de dijken, is partner bij de uitvoering.

Consortium Grensmaas gaat de inwoners over de werkzaamheden bijpraten tijdens zes infoavonden.

  • Op 27, 28 en 30 maart zijn die infoavonden in Grevenbicht, Nattenhoven en Obbicht.
  • Op 3, 4 en 6 april worden de inwoners van Maasband, Meers en Illikhoven /
    Visserweert geïnformeerd.

Concordia Obbicht uitgenodigd voor de concertserie
Verrassende Ontmoetingen in Tilburg

Het harmonieorkest van Concordia Obbicht is door de organisatie van Verrassende Ontmoetingen uitgenodigd voor de eerstvolgende concertserie in Tilburg. Elk jaar wordt deze concertserie georganiseerd in een aantal theaters in Tilburg (www.verrassendeontmoetingen.nl). De organisatie van Verrassende Ontmoetingen biedt daarmee bijzondere, professionele podia aan ter promotie van de HaFaBra-muziek. Door te kiezen voor kwaliteit denkt men daarmee een langdurige bijdrage te kunnen leverenbieden aan de ontwikkeling en promotie van de blaasmuziek.

Het harmonieorkest van Concordia Obbicht zal op zondagmiddag 19 maart aanstaande, o.l.v. dirigent Alex Schillings, een concert verzorgen in de sfeervolle concertzaal van Factorium Podiumkunsten in Tilburg. Verrassende concertpartner die middag is het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (www.nsao.nl). Gezamenlijk zullen de twee orkesten garant staan voor een prachtig concert met zeer verrassende repertoirekeuzes. Voor Concordia Obbicht is dit concert een uitstekende try-out in de aanloop naar haar deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op zondag 16 juli aanstaande. Het voor het WMC verplicht uit te voeren werk, "The Unknown Journey" van de Engelse componist Philip Sparke, zal deze middag namelijk voor de eerste keer worden uitgevoerd. Daarnaast zullen er werken worden gespeeld van Rossini, Verdi, Buxtehude en Blanquer-Ponsoda.

Kaarten voor dit unieke concert op een bijzondere locatie kosten € 12,50 per stuk. Het is ook mogelijk om samen met de muzikanten, om 11.00u., per bus naar Tilburg te reizen. Kosten voor een entreekaart inclusief busreis bedragen € 22,50 per stuk. Voor kaarten en/of meer informatie kunt u mailen naar harmonie@concordiaobbicht.nl.

Zondag 19 maart aanstaande –aanvang 14.30 uur– Concertzaal Factorium Podiumkunsten, Koningsplein 11a in Tilburg (ingang via de Bisschop Zwijsenstraat).

Aanstaande activiteiten Concordia Obbicht
19 maart
Verrassende Ontmoetingen Tilburg, Factorium Podiumkunsten
(met première van The Unknown Journey, het verplichte werk voor het WMC)

26 maart
Halfvastenstoet Maaseik

17 april
Paasconcert Obbicht, St.-Willibrorduskerk
(met première van Lacrymosa, een werk voor groot harmonieorkest dat de Nederlandse componist Rob Goorhuis heeft geschreven in opdracht van Concordia Obbicht)

27 april
Oranjestoet Koningsdag Obbicht


HIGH TEA MET DE ZONNEBLOEM
BIJ AURORA IN GREVENBICHT
WOENSDAG 22 MAART

Op woensdag 22 maart gaan we gezellig én dicht bij huis voor een High Tea naar Aurora in Grevenbicht. Een High tea betekent dat u heerlijk kunt genieten van een soepje, allerlei hartige (en ook een paar zoete) hapjes waarbij koffie of thee geserveerd wordt.

U wordt bij Aurora verwacht tussen 12.00 uur en 12.30 uur, lunchtijd!
Het duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Kosten High Tea € 15,00 p.p., dit is inclusief koffie en thee.
Mocht u vervoer nodig hebben, dan kunt u dat aangeven bij uw aanmelding. Kosten vervoer € 2,00.

Aanmelden kan tot en met 15 maart: in Grevenbicht bij Marianne Dieteren tel. 4857675, in Obbicht bij José Jessen tel. 8502819. Aanmelden kan natuurlijk ook in de Zonnebloemsoos. Wij wensen u een gezellige en vooral ook smakelijke middag bij Aurora!


Obbeegse vastelaovends optoch 2017

De foto's van de Obbeegse optoch kent ger hie bekiekeHuldiging jubilarissen Sint Willibrordus Obbicht

Op zondag 5 februari werden na afloop van de jaarvergadering van schutterij Sint Willibrordus vier jubilarissen gehuldigd door een afvaardiging van de schuttersbond Eendracht Born â€" Echt en door Thieu Kurvers, voorzitter Sint Willibrordus, in verband met hun respectievelijk 25, 40 en 60 lidmaatschap van de OLS federatie en schutterij Sint Willibrordus.

De jubilarissen zijn Jan Franssen 25 jaar lid, Roy Verheijen 40 jaar lid, Wil Daniëls en Math Verhaeg beiden 60 jaar lid. Roy Verheijen werd ook gehuldigd door een afvaardiging van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap.

Op 22 januari j.l. werd Math Verhaeg ook opgenomen in de Edele Eed Broederschap van de Soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de H. Sebastianus vanwege zijn verdiensten voor de schutterswereld.Uitstekende resultaten jeugdige solisten Concordia Obbicht

De afgelopen weken hebben veel jeugdige Concordianen deelgenomen aan solistenconcoursen. De slagwerkers hebben deelgenomen aan het solistenconcours van de LBT in Linne. De uitslagen waren als volgt:

Milan Gielen, jeugddivisie  83 punten
Richard Hahnraths, jeugddivisie  82 punten
Rico Steffani, 4de divisie 88 punten
Sven Heffels, 3de divisie 86 punten
Stef Demandt, 2de divisie  92 punten
Joris Van Sloun, jeugddivisie 87 punten

Stef Demandt  en Sven Heffels hebben bovendien in hun divisie (2e en 3e) gewonnen en mogen samen met Rico Steffani en Joris van Sloun naar de Limburgse Kampioenschappen.

De hout- en koperblazers hebben deelgenomen aan het solistenconcours van Artamuse in Sittard. De uitslagen waren hier als volgt:

Kira Gielen, jeugddivisie   86 pt
Esmée Sijstermans, jeugddivisie   83 pt
Aniek Hendrix, 5de divisie      82 pt
Noah Colaris, 5de divisie       84 t
Kes Hoenen, 4de divisie       85 pt
Pierre Eurlings, 4de divisie    82 pt
Remco Riesthuis, 4de divisie  83 pt
Evy Jacobs, 4de divisie           82 pt
Julia van Sloun, 4de divisie     84 pt
Lotte Hendrix, 3de divisie      82 pt
Guido Hubens, 3de divisie     84 pt
Renske Kijk in de Vegte, 2de divisie   82 pt
Max Hubens, 2de divisie          91 pt

Kira Gielen en Max Hubens zijn beiden winnaar in hun divisie geworden.

Uiteraard zijn wij zeer trots op al onze jeugdleden en feliciteren hen van harte met de behaalde resultaten.


Prinsepare van de Reube 2017.


Foto: Dre Meuffels

Prins Roy II en Prinses Jacqueline.

Foto: Dre Meuffels

Roy werd als Borchgraaf geboren in Roosteren op 30 maart 1970. Daar zat hij al in de jeugdraad van Elf, dus al vroeg met de Carnaval besmet. Momenteel is hij werkzaam als Cateringbeheerder bij Sodexo Catering, locatie Zorgacademie Parkstad. Als grote hobby is Roy een verwoed darter bij DC Beegter Bouncers bij café de Mert in Grevenbicht.
In Obbicht leerde hij zijn ega kennen, Prinses Jacqueline, geboren als Smautbuul , op 19 oktober 1972, te Einighausen, maar zij werd al op eenjarige leeftijd een echte Obbichts Reub. Jacqueline is werkzaam als Hoofd Administratie bij Killeen Beheer BV in Linne. Haar grote hobby is de schutterij Sint Willibrordus Obbicht waar ze als marketentster gewend is de mannen van schnapps, worst en kaas te voorzien.
Samen met hun zoon Dylan wonen ze in hun residentie aan de Karel van Bronckhorstlaan.

Senioren Prins Henk I en Prinses Mia.

Foto: Dre Meuffels

Naast het genieten van hun pensioen , wandelen en fietsen ze graag, bij slecht weer wordt er geregeld een potje kaart gelegd, maar beider passie ligt toch ook vooral bij schutterij Sint Willibrordus , waar Henk naast fervent schutter, ook 18 jaar lang aktief is geweest als buksmeester en Mia een actief lid is van het Damessteuncomitee.
Hun grote trots zijn toch hun dochters Edith en Patricia en schoonzoon John.


Jeugdprins Mik I en Jeugdprinses Fenne.

Foto: Dre Meuffels

Mik (Huisman) heeft het vasteloavesbloed stromen van zijn opa Sjeâr die in 1962 grote Prins in Pey was. Hij is fanatiek voetballer bij de D1 van Armada-Obbicht.
Mik is 11 jaar geleden geboren en heeft 1 zus, Melle. Mama Inge en papa Ron zijn supertrots dat de carnavalsgenen zijn doorgegeven op hun zoon.

Zijn adjudant is Niek Nafzger.

Fenne is 11 jaar oud, dochter van Ivo en Shirley Croes. Ze zit in groep 8 van de basisschool de Kingbeek Obbicht en samen met haar zusje Lynn en broertje Mads viert ze al jaren graag Carnaval. In haar vrije tijd tennist ze bij TC Bicht en danst ze bij de Dansmariekes van de Reube. Vorig jaar was ze adjudant van Jeugdprinses Fleur, maar dit jaar is haar grote droom uitgekomen als nieuwe Jeugdprinses van de Reube.

Haar adjudantje is Sterre de Wit


Zonnebloem afdeling Sittard Stad organiseert samen met de Marotte een seniorenzitting op :
WOENSDAG 8 FEBRUARI 2017 in de Stadsschouwburg van Sittard
.


Gasten van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk worden in de gelegenheid gesteld om bij deze gezellige middag aanwezig te zijn.
De organisatie is er wederom in geslaagd om een keur aan lokale en Limburgse artiesten aan te trekken. Zo zal het duo Bart & Lejao de Marotte Sjlager 2017 ten gehore brengen en zingt Math Dirkx samen met de Marotte Kapel diverse Limburgse liedjes. Uiteraard ontbreekt ook de Zittesje Kenjer Kapel niet.
JACK VINDERS zal op onnavolgbare wijze het duo Clara en Maria opvoeren met een bijzondere act vol humor en plezier. De buut van deze middag wordt verzorgd door WIEL VINKEN.
Ter afsluiting van deze middag vol plezier zal BEPPIE KRAFT haar opwachting maken om de Seniorenzitting in stijl en vol enthousiasme af te sluiten.
Aanvang van de zitting is om 14.11 uur. De zaal is open om 13.30 uur. Het einde van de voorstelling wordt verwacht omstreeks 17.30 uur.
Kaarten kosten € 20,50 p.p. dit is inclusief busvervoer, garderobe, consumptie en nonnevot.
Aanmelden kan tot en met 30 januari 2017 in Grevenbicht
bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675.
In Obbicht kunt u zich aanmelden bij José Jessen, Oude Raadhuisstraat 13b tel. 8502819 of bij Désirée Stans, Langs de Groene Weg 20 tel 4858947. U kunt zich natuurlijk ook aanmelden in de Zonnebloemsoos. Vertrektijd van de bus wordt nog bekend gemaakt.


Donderdag 15 december jl. kreeg dhr. Martin Verhaeg hoog bezoek van de voorzitter en bestuur afvaardiging van de Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o., alsmede het voltallige bestuur van Schutterij St.Willibrordus Obbicht.
Deze deed hem de aankondiging dat hij van de Grootmeester en het Kapittel, via de Kanselier/Zegelbewaarder, bericht heeft ontvangen dat voornoemde wordt opgenomen in de Edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus, verbonden met “L.’Ordre de Saint Sébastien de France et de Navarre de l’an 825”.
Dit is de hoogste onderscheiding op schuttersgebied.
Hij heeft dit te danken aan zijn jarenlange (60) inzet voor de schutterswereld.
De plechtige investituur zal plaatshebben op zondag 22 januari 2017, om 16.00 uur in de parochiekerk van de H. Sebastianus te Schimmert.

Op zondag 5 februari 2017 , na de reguliere jaarvergadering, wordt hij door de schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. gehuldigd wegens zijn 60 jarig lidmaatschap.
Hierbij worden ook betrokken de leden Willy Daniëls en Roy Verheijen voor respectievelijk 60 en 40 jarig lidmaatschap, Jan Franssen is 25 jaar lid van de schutterij.
Dit geschiedt in het schuttersgebouw aan Harrecoven.  Hier kan men, rond 13.00 uur, terecht  voor het uitbrengen van felicitaties


27e Kerstwandeltocht Obbicht:
za 17 en zo 18 december 2016

Op Zaterdag 17 en zondag 18 December organiseert het wandelcomité van RKVV Obbicht haar Kerstwandeling. Voor de 27e keer worden de wandelaars zo kort voor de kerst getrakteerd op een wandeling in het smalste stukje Nederland.

Ook dit jaar is het weer gelukt om een drietal mooie wandelroutes samen te stellen. De wandelaars kunnen kiezen uit onze traditionele 7, 14 of 21 km. De 3 routes zullen de wandelaar door het landschap van de gemeente Sittard-Geleen voeren dat zich kenmerkt door een grote afwisseling van mooie natuurlandschappen afgewisseld met de nodige cultuur.

De route
Na het vertrek wordt meteen kennisgemaakt met de Kingbeek en het kasteelpark van kasteel Obbicht. Hier wordt meteen een nieuw stuk route gelopen en na het verlaten van Obbicht via de brug over het kanaal wordt Graetheide bezocht. De korte route splitst zich hier van de 14 en 21 km. De lange routes begeven zich richting Guttecoven alwaar, na een locale slinger door de velden, de rustplaats voor de allerlaatste keer bij voetbalvereniging G.V.C.G. Guttecoven zal zijn ivm verhuizing naar sportvelden in Limbricht. Hier zijn tegen aantrekkelijke prijzen diverse versnapering te verkrijgen en staan onze behulpzame vrijwilligers voor u klaar.

De 21km vervolgt de route middels een lus door het Limbrichterbos, deze lus is ten opzicht van de vorige editie deels vernieuwd waarbij stukken zullen worden belopen welke nog nooit in de Obbichtse tocht hebben gezeten. De lus keert weer terug op de rustplaats, waarna deze aansluit op de 14km.
Na de rustplaats zullen de 14 en 21km zich door het bosrijke landschap richting Born begeven, waarna het via de Graetheide richting Obbicht zal gaan. Ook hier zit een nog een nieuw stuk in de route ten opzichte van voorgaande edities. Na een korte lus langs de oude Kerktoren van Obbicht en een blijvende herinnering aan vroegere tijden komt de eindstreep in zicht. In de kantine op het voetbalveld worden de wandelaars ontvangen door het team van vrijwilligers die iedereen, tegen aantrekkelijke prijzen, graag van een natje of droogje zullen voorzien.

De routes bevinden zich zoveel mogelijk op rustige wegen en paden en zijn voorzien van een duidelijke bewegwijzering. De routes zijn duidelijk aangegeven door het gebruik van lint en pijlen.

Afstanden: Starttijden:
7km & 14km 08:00u - 13:00u
21 km 08:00u - 12:00u

Startlocatie: Kantine RKVV Obbicht, Sportpark de Baendj, Kasteelweg 1, 6125 RG Obbicht

Rijroute: komende vanaf de A2 (afslag Born) rijden in de richting van Born en daarna de weg richting Obbicht volgen. In Obbicht de borden volgen richting het startlokaal (u dient Obbicht helemaal door te rijden voordat u bij het voetbalveld komt).

Verdere inlichtingen: www.rkvvobbicht.nl in het menu klikken op wandelen, mjhramaekers@home.nl of 046-4515479 (tusen 19.00u en 21:00u)

We hopen u allen op zaterdag 17 of zondag 18 december te mogen begroeten in Obbicht
Wandelcomite RKVV Obbicht

 


Herhuisvesting school Obbeeg Beeg.


Milieupark Born.EHBO vereniging Obbicht start binnenkort een EHBO-cursus.

Voor meer informatie kijk ook op de site van
EHBO Obbicht

Indien u interesse heeft graag op te geven bij
Jan Hendrikx.

Tel. 046-4852390 e-mail:   hendrikxj@home.nl

 


Eenmalige najaarskermis

 

 

 

Aan de bewoners van de Maasstraat en omgeving
in Obbicht


BEWONERSBRIEF


 

Holtum, 18 oktober 2016.


Geachte mevrouw, meneer,

De kadewerkzaamheden langs de Maas in Obbicht werpen hun schaduw
vooruit.

Consortium Grensmaas start vrijdag 21 oktober met het rooien van ongeveer
dertig bomen langs de rivieroever ter hoogte van uw dorp. Het Consortium voert
die werkzaamheden nu al uit met het oog op de lage waterstand van de Maas.
Bovendien storen we nu geen broedende vogels.

Met het op korte termijn rooien van de bomen lopen we ook minder risico dat de
planning van de kadewerkzaamheden, vanaf april 2017, door eventueel
hoogwater moet worden bijgesteld.

Zoals tijdens de infoavond in maart van dit jaar medegedeeld, moeten ook in
Obbicht de dijken worden versterkt om aan het afgesproken beveiligingsniveau
van een overstromingsrisico van één keer in de 250 jaar te voldoen. Dat doen
we in samenwerking met waterschap Roer en Overmaas, de beheerder van de
dijken.

De kapwerkzaamheden nemen ongeveer een week in beslag. Het is mogelijk
dat u enige hinder ondervindt van de aanvoer van materieel en het transport
van de gekapte bomen. Daarvoor vragen we bij voorbaat om uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Kees van der Veeken
Directeur


Sint en Piet naar Obbicht
Van St. Nicolaas Comité 1989

De Sint heeft gehoord van zijn Pieten,
daar in Obbicht is het toch genieten.
Hij wil dan ook snel naar Obbicht voor een bezoek,
met zijn grote rode boek.

Op zondag 20 November 2016 zal hij arriveren
en gaan de Sint en zijn Pieten voor jullie dan ook graag vroeg uit de veren!

Voor alle kinderen, stoute en zoete,
lopen we dit jaar een andere route.
Vanaf het marktplein, om 14.00 uur lopen wij
onder muzikale begeleiding van de Schutterij

Kinderen van 0 t/m groep 4 kunnen in de Harmoniezaal genieten
van een leuke act en natuurlijk Sint en zijn Pieten.

Groep 5 t/m 8 krijgen een leuke film te zien,
in de Obbichter voetbal-kantien.

Om 17.00 uur is de Goede Sint moe
en gaat iedereen weer naar huis toe.

Terugdenkend aan een fijne middag met Sint en zijn Pieten
kunnen jullie van een gezellige Sinterklaastijd gaan genieten!


Aanpassing kruispunt Sluisweg - Obbichterweg.

Geachte mevrouw/meneer,

 

 

Het kruispunt Sluisweg – Obbichterweg is een gevaarlijk kruispunt voor overstekende fietsers. Dit komt door het relatief hard rijden en het beperkte uitzicht vanuit de Obbichterweg. Wij willen de verkeersveiligheid op dit kruispunt verbeteren. Dit is voor ons de reden om het kruispunt aan te passen. In deze brief kunt u lezen wat we willen veranderen en hoe we dat gaan doen.

Wijziging
Het kruispunt wordt zo veranderd dat er middenbermen op de Sluisweg worden gemaakt waardoor fietsers in twee keer kunnen oversteken. Het snelheidsregime wordt aangepast door verplaatsing van de komgrens tot voorbij het kruispunt. Door het aanbrengen van inleidende markering wordt de automobilist er op gewezen dat het snelheidsregime is veranderd.

Bovenstaand is de wijziging aan het kruispunt weergegeven.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden is alleen recht doorgaand verkeer mogelijk over de Sluisweg. De aansluitingen van de Obbichterweg op het kruispunt worden dichtgezet. De weg wordt in twee fases aangepast. Er blijft altijd één rijbaan over voor het verkeer. Om het verkeer te regelen worden er tijdelijke verkeersregelinstallaties geplaatst, zowel voor gemotoriseerd verkeer als voor fietsers. Verkeer naar en vanaf Obbicht wordt via Grevenbicht omgeleid.

Planning
De werkzaamheden worden door aannemer Kurvers uit Heerlen uitgevoerd. Kurvers start op 31 oktober met de eerste werkzaamheden. Het werk zal eind november zijn afgerond.

Vragen

Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties? Neem dan contact op met projectleider Thijs Van Pol of wijkcoördinator Jean Hoedemakers. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 14 046. U kunt ook mailen naar thijs.vanpol@sittard-geleen.nl.

Hoogachtend,
Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen,
namens dezen,
Teammanager projecten,
ing. A. Velderman

 

Bewonersbrief


Markt in Obbeeg

Elke vrijdag Markt Obbicht van: 13.00- 17.30 uur!

Wat is er te koop?
Kant en klare maaltijden/ specialiteiten.
Gegrilde haantjes, groente en fruit.
Ga vrijblijvend een kijkje nemen!


Ondernemers van Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk:

Bedankt!
Mede dankzij uw gulle giften kijken wij terug op een zeer geslaagde Zonnebloemmiddag op 6 oktober in de Harmoniezaal in Obbicht.
Namens gasten, vrijwilligers en bestuur Zonnebloem: Hartelijk bedankt!


Wat zeen de Belsje aan ut doon?

Klik hie


Zonnebloemmiddag donderdag 6 oktober Harmoniezaal Obbicht

Op donderdag 6 oktober organiseert Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk de jaarlijkse Zonnebloemmiddag voor haar gasten.
De kosten voor deze middag bedragen € 7,50 per persoon, vooraf te voldoen op één van de onderstaande adressen.
Het programma:
De middag begint om 13.30 uur met een Heilige Mis, die wordt opgeluisterd door het Gemengd Kerkelijk Zangkoor van Obbicht.
Aansluitend wordt u een kopje koffie/thee aangeboden. De jubilarissen worden gehuldigd en daarna kunt u genieten van een lekker etentje.
De feestelijke middag wordt afgesloten met de bekende en zeer gewaardeerde loterij waarbij, dankzij de royale en belangeloze steun van ondernemers uit Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk weer veel prijzen te winnen zijn.
Waar en hoe laat?
De Zonnebloemmiddag zal plaatsvinden op donderdag 6 oktober in de Harmoniezaal te Obbicht. De middag begint om 13.30 uur. U bent welkom vanaf 13.00 uur.
Aanmelden:
U kunt zich tot en met 26 september aanmelden en betalen op één van de volgende adressen:
Obbicht: José Jessen, Oude Raadhuisstraat 13b, tel.: 8502819.
Grevenbicht: Marianne Dieteren, Rozenlaan 13, tel.: 4857675.
Mocht u vervoer nodig hebben, laat u dat dan bij de aanmelding even weten. Kosten vervoer € 2,00.
Aanmelden kan uiteraard ook in de Zonnebloemsoos in Grevenbicht of Obbicht.
Wij wensen u alvast een hele fijne middag,
Bestuur en vrijwilligers Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.


PRESENTATIE OVER VALTRAINING EN VALPREVENTIE CURSUS IN OBBICHT EN GREVENBICHT.

Gaat lopen de laatste tijd wat moeizamer, bent u wat onzeker op de benen of erger nog valt u wel eens? Dan is de cursus Vallen Verleden Tijd wellicht iets voor u! Onder leiding van fysiotherapeut en gecertificeerd valpreventie trainer Etienne Savelkoul en Hugo Lumens krijgt u in een klein groepje 10 weken lang oefeningen, tips en trucs om vallen te vermijden of zoveel mogelijk schade te beperken. Na... een eerste zeer succesvolle cursus in maart starten we in oktober weer met een nieuwe cursus.
Om u hierover te informeren organiseert Fysiotherapie Tenney op maandag 12 september in Oos Hoes Grevenbicht en woensdag 14 september in Harmoniezaal Obbicht een presentatie over de (landelijke) cursus "Vallen Verleden Tijd" Beide dagen start de presentatie om 14.00 uur.
De koffie staat voor u klaar……..

Met vriendelijke groet,

Marcel Tenneij

Fysiotherapie Tenney
Essenstraat 2a
6127 CL Grevenbicht
Tel: 046-4810202
www.fysio-beeg.nl

Voor meer informatie kunt u terecht op de website:  http://www.mobielevalpreventie.nl/


Wordt koning Roy keizer Roy van schutterij Sint Willibrordus Obbicht?

Voor de derde keer in het laatste decennium is wederom een koning van de Obbichtse schutterij in de mogelijkheid zichzelf tot keizer te schieten.
OP ZATERDAG 10 september as. vanaf 16.00 uur kan schutterskoning Roy Verheijen voor de derde keer in successie de koningsvogel naar beneden schieten en hierdoor de titel keizer binnenslepen. Samen met koningin Marlies Cox, is hij afgelopen twee jaar het uithangbord geweest van de Obbichtse schutters. Roy zal daarom zijn beste beentje voorzetten om rangpromotie mogelijk te maken en het schuttersgezelschap te verfraaien met een keizerspaar. Aansluitend aan de openingsschoten door genodigden en alle mannelijke schutters van de Obbichter schutterij zal de strijd om het koningszilver losbarsten. En strijd zal er zeker geleverd worden; niemand van de vorige keizer kanshebbers is er immers in geslaagd drie keer achter elkaar als winnaar uit de wedstrijd te komen om de keizerstitel op te eisen. De verwachting is dat rond 17.30 uur de ontknoping zal plaats vinden. Indien Roy erin zou slagen de vogel naar beneden te halen wordt er nog een vervolgwedstrijd gehouden met als inzet de koningstitel voor komend schuttersseizoen. Roy en Marlies (zie foto Wil Smeets) geven beiden aan dat ze de afgelopen twee jaar geweldig genoten hebben van hun koningspaar tijd en willen alle helpers en sympathisanten dan ook bedanken. Een speciaal woord van dank, zonder iemand te kort te willen doen, aan Loes de Wit, die achter de coulissen het onderhoud van het koningszilver voor haar rekening neemt. Samenvattend: Op 10 september as. vanaf 16.00 uur is de Obbichtse schutterslocatie aan de Maas the place to bee.


Pleintje Oude kerktoren.


Afgelopen zaterdag is door de wethouder Pieter Meekels de naam onthuld van het vorig jaar opgeknapte pleintje. De werkgroep ( bestaande uit omwonenden en het Ecrevissecomité ) heeft uit de inzendingen van bewoners de naam : 'Overbroekplein ' gekozen. Een naam met een belangrijke historische betekenis. Meer weten hierover? Naast het hekwerk , ín de kerktoren rechts , treft u een publicatie hierover aan!


Alles in beweging" bewegingsmarkt in Obbicht

Woensdag 28 september: "Alles in beweging" bewegingsmarkt in Obbicht let op: voor alle leeftijden!!. Dus ook voor kinderen en jeugd: voor elk wat wils, vele activiteiten en workshops. Op en rond markt/kerk/jeu de boules baan. Een project in samenwerking met Ouderenvereniging, Jeu de boules club, Ecsplore, Wijksteunpunt, Dorpsplatform. Tevens informatie over bewegingsaanbod in Obbicht. Concreet programma volgt nog! Noteert u de datum al vast! Vanzelfsprekend ontbreekt ook gezellig tintje niet!


Parallelweg open 9 september a.s.

De Parallelweg tussen Schipperskerk en Illikhoven gaat na een afsluiting van een half jaar op vrijdag 9 september weer open voor verkeer.
De weg ging op slot omdat het Consortium Grensmaas een werkhaven aanlegt in het Trierveld voor de verwerking van grind.
Om de haven te verbinden met het Julianakanaal lag de Parallelweg in de weg. Hier is nu een tijdelijk brug gemaakt over de havenmond.
Tot 2024 wordt in het gebied grind gewonnen. Doel is de Maas meer ruimte te geven om zo het risico op overstromingen te verkleinen.


Burgerschieten schutterij St. Willibrordus
zaterdag 20 augustus 2016.

Op zaterdag 20 augustus as. organiseert schutterij Sint Willibrordus weer schietwedstrijden om het Burger Kampioenschap van Obbicht.
De schietwedstrijden vinden plaats op de locatie aan de Maas.
Aanvang 14.00 uur.

Er kan individueel en met drietallen geschoten worden door zowel dames als heren vanaf 12 jaar, die niet in het bezit zijn van een federatiebewijs. Jeugd tussen 7 en 12 jaar kan deelnemen aan het windbuksschieten.
Bij de drietallen mag één schutter die een federatiebewijs heeft mee schieten. De kosten van kaarten zijn € 3,00 individueel en € 7,50 voor een 3-tallenkaart. De kaarten voor de jeugd tussen 7 en 12 jaar zijn gratis.

In verband met de aangescherpte regelwetgeving dient elke persoon die wil deelnemen aan deze wedstrijd in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs (ID kaart/paspoort/rijbewijs) en dit te tonen bij aanmelding. Voor het schieten met de windbuks is dit niet van toepassing. Er wordt geschoten volgens reglement.

Schutterij Sint Willibrordus nodigt sympathisanten uit het land van Swentibold van harte uit om deel te nemen aan deze gezelligheidsschietwedstrijden. (Zie foto: Wil Smeets)

Op zaterdag 3 september 2016 wordt er aan de Sjeetstang aan de Maas vanaf 14.00 uur geschoten voor het Persoonlijk Kampioenschap van schutterij St. Willibrordus; het koningsvogelschieten vindt plaats op zaterdag 10 september as. Meer info volgt nog.4 geslachten in beeg/obbicht.

'oma'Dora Slawecki-Bolster (84jr.),oma Ramona v.d. Reijt-Slawecki (53jr.),
Kelly Vaessen (27jr.) en Zoey Lahaije (03.05.2016).

Schutterij St. Willibrordus Obbicht wint schietwedstrijd op ZLF 2016.

 

Tijdens het afgelopen Zuid Limburgse Federatiefeest te Vaesrade wist schutterij
St. Willibrordus diverse prijzen in de wacht te slepen.

Op de foto van Wil Smeets is het winnende schutterszestal te zien.

 

Uitslagen ZLF schutterij St. Willibrordus:

1ste prijs schieten zestallen
2de prijs Beste houding optocht
5de prijs Beste defile NE
3de prijs Mooiste geheel
4de prijs Beste vaandeldrager

Solisten Fluit Jeugd

1ste prijs Marike de Jong 85,1

Solisten Fluit 5de divisie

1ste prijs Jan de Jong 85,7

Solisten Tamboer 5de divisie

4de prijs Luca Heynis 83,3

Solisten Tamboer 4de divisie

1ste prijs: Dylan van der Velde 82,5

1ste prijs: Stan Eberson 82

Op zaterdag 20 augustus vindt het jaarlijkse burgerschieten plaats. Schutterij Sint Willibrordus nodigt u allen van harte uit om deel te nemen aan deze schietwedstrijden.


Tijdelijke afsluiting fietspad en voetpad Obbicht/Grevenbicht

Definitief Verkeersbesl uit (Mandaatbesluit)

Tijdelijke afsluiting fietspad en voetpad Obbicht/Grevenbicht Registratienummer 2016/1708596

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen:

1. Besluiten: Voor het vanwege werkzaamheden tijdelijk (langer dan 16 weken maar korter dan een half jaar tussen 15 april en 15 oktober 2017) afsluiten van het fietspad tussen Obbicht en Grevenbicht met de namen: Harrecoven, Dijk Obbicht, Dijkvoetpad Obbicht en een stuk van de veldweg Batstraat en het voetpad (Dijk Obbicht) dat over de kade loopt achter de woningen van de Maasstraat in Obbicht de onderstaande verkeersmaatregel te nemen: • Het plaatsen van het bord "Gesloten voor alle verkeer" (bord C01) met schrikhekken op diverse plaatsen. Zoals aangegeven op de bij het besluit horende tekening.

Lees verder


Afsluiting Brug Berg aan de Maas


Summer Fair 2016! Bedankt!

Beste inwoners,


Inmiddels heeft de werkgroep Summer Fair de balans opgemaakt en wij komen tot de conclusie dat de eerste Summer Fair een prachtige activiteit was die zeker voor herhaling vatbaar is! Dit resultaat mede dankzij u, de bezoekers en de vele vrijwilligers! Speciaal ook bedankt de omwonenden rond de markt die hun medewerking hebben verleend waardoor op zondagochtend de markt volledig vrij was en de alternatieve kermis opgebouwd kon worden. Dank ook aan de Harmonie en Schutterij voor hun aanwezigheid. Kortom dank aan allen die, op welke wijze dan ook, hun steentje hebben bijgedragen! Veel inwoners hebben ons complimenten gegeven, en tevens zijn er enkele verbetersuggesties gedaan. Deze verbeteringen nemen wij mee naar volgend jaar!

Volgend jaar Summer Fair 2017 zondag 18 juni en mogelijk ook nog een extra activiteit op zaterdag 17 juni. Wij zijn alweer doende met de voorbereidingen en gaan er een 'tandje' bijzetten, in 2017 gaan wij dus voor een verder doorontwikkeld programma! Reageren?
Meedoen? fairobbicht@gmail.com
Noteert u 17 en 18 juni 2017 alvast!Geachte inwoners,

De weersvoorspellingen voor morgen zijn niet gunstig maar wij wachten even af op morgenochtend. U moet er rekening mee houden dat er in elk geval, mocht een buitenprogramma niet verantwoord zijn, er een alternatief programma voor de kinderen is. Besluitvorming over hoe het programma eruit ziet wordt door de werkgroep morgenochtend genomen. Uiterlijk 10.30 uur staat dit op de facebookpagina van het dorpsplatform; kortom er is in alle gevallen een programma en bij slecht weer een aangepast programma! AUB delen en andere inwoners informeren. Tot morgen!Persbericht

Obbicht, 17 april 2016

Concordia Obbicht tweede tijdens Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap

Het slagwerkensemble van Concordia Obbicht heeft afgelopen zaterdag de tweede plek behaald tijdens de 2e editie van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK). Concordia Obbicht onder leiding van Etienne Houben nam het in het Veluvine in Nunspeet op tegen diverse Nederlandse toppers. Met hun deelname in de hoogste 'Topklasse' behaalde zij een score van 93 punten. Een eerste prijs met lof der jury en zelfs een punt meer dan in 2015 toen Concordia de titel behaalde. Slagwerkgroep Excelsior Oostendorp won het kampioenschap met 95 punten.

Blind beoordeeld
Tijdens het ONSK worden de ensembles 'geblindeerd' beoordeeld door een jury en spelen alle verenigingen hetzelfde werk op verplicht instrumentarium. Kortom; de spelers en muzikaal verantwoordelijken maken het verschil tijdens de uitvoering van de compositie. Voor de topklasse werd ook dit jaar een splinternieuw uitdagend en technisch hoogstaand muziekstuk gecomponeerd door de Belgische componist Sam Gevers, getiteld Frozen Planet.

Een resultaat om trots op te zijn
Etienne Houben: "Ik ben ontzettend trots op ons slagwerkensemble en haar nooit aflatende inzet. De gloedvolle uitvoering van deze virtuoze compositie heeft ons opnieuw tot grote hoogtes gestuwd. Deelname aan dit concours past in de progressieve ontwikkeling die we als ensemble zowel muzikaal als bezetting jaren geleden hebben ingezet. Uiteraard is het spannend dat je zonder muzikale kennismaking op onbekend instrumentarium speelt, je werkt toch aan een bepaalde klank maar dat is voor alle orkesten hetzelfde. Je weet dat het onderdeel is van dit evenement en geeft een bepaalde positieve spanning en alertheid die we ten goede hebben benut op het moment suprême. Dit is echt een fantastisch resultaat waar we afgelopen periode naartoe hebben gewerkt."


Summer Fair 2016


Koningsdag 2016


Persbericht

Obbicht, 5 april 2016

Orkesten Concordia Obbicht naar Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen en Eurofestival

Op zaterdag 16 april aanstaande neemt het slagwerkensemble van Concordia Obbicht voor de tweede achtereenvolgende keer deel aan de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) in het Veluvine theater te Nunspeet. Liefst 21 slagwerkensembles, uitkomend in de basis- midden en topklasse, nemen deel aan deze kampioenschappen. In 2015 werd Concordia Open Nederlands Slagwerk Kampioen met haar deelname in de Topklasse.

Het concept ''ONSK'' is overgekomen uit de brassband- en fanfaregeledingen. Tijdens het ONSK worden de ensembles 'geblindeerd' beoordeeld door de jury en spelen alle verenigingen hetzelfde werk op verplicht instrumentarium. Kortom; de spelers en muzikaal verantwoordelijken maken het verschil tijdens de uitvoering van de compositie. Voor de topklasse is ook dit jaar een splinternieuw uitdagend en technisch hoogstaand muziekstuk gecomponeerd door de Belgische componist Sam Gevers, getiteld Frozen Planet. Voor het slagwerkensemble van Concordia Obbicht een mooie uitdaging om zich wederom te meten met de (inter)nationale top en een stimulans om het orkest nog verder te ontwikkelen.

De loting voor de topklasse vindt om 18.30 uur plaats, waarin de volgorde van spelen bepaald wordt. Aansluitend vangen de concerten in de topklasse aan.

Jeugdorkest naar Eurofestival
Een dag later, op zondag 17 april, is het dan de beurt aan ons jeugdorkest om deel te nemen aan het Eurofestival in Heel. Het Eurofestival is een jaarlijks internationaal festival voor jeugdharmonie- en fanfareorkesten. Muziek en kwaliteit staan centraal. Aan de samenstelling van het orkest zijn geen regels verbonden; iedereen kan dus meedoen. Het orkest bepaalt zelf het programma dat bestaat uit een inspeelwerk en twee concertwerken. Het jeugdorkest van Concordia Obbicht o.l.v. Ger Hubens zal een volledig Zweeds programma ten gehore brengen onder de passende titel Svensk Musik. Het optreden vangt aan om 18.25u in cultureel centrum Don Bosco in Heel.

Generale repetitie
Op vrijdag 15 april organiseren beide orkesten een gezamenlijke generale repetitie in de harmoniezaal, Koestraat 8 te Obbicht. Aanvang 20.00u. U bent van harte welkom!


Tunnel: " Den Uul"; gebruiken wij de tunnel ook?

 

Mijne dames, heren

Hierbij een voortgangsbericht voor de planuitwerking van het project A2 het Vonderen-Kerensheide:

Rijkswaterstaat werkt aan de voorbereiding van de wegverbreding van de A2 het Vonderen - Kerensheide. In de nieuwe situatie zal een vijftal over- en onderdoorgangen niet meer terugkomen. Het gaat om de viaducten en tunnels Slagmolen, Gebroek, Holtum, 't Rooth en Maasbaan. Omdat er vele vragen en zienswijzen over dit thema bij Rijkswaterstaat zijn binnengekomen, is besloten om de cijfers omtrent het aantal gebruikers te actualiseren op basis van nieuwe tellingen. Hiervoor zullen bij de betreffende onderdoorgangen camera's geplaatst worden zodat in de week van 1-8 april a.s. het gebruik van de onderdoorgangen gemonitord kan worden. Deze camera's dienen dus uitsluitend voor het kunnen tellen en analyseren van het aantal en soort gebruikers. Persoonlijke gegevens, snelheid en dergelijke worden niet opgeslagen of bewaard.

Het opslaan, bewaren en analyseren van de camerabeelden wordt vanzelfsprekend volgens de geldende wet- en regelgeving gedaan. De resultaten van de geactualiseerde tellingen worden in een later stadium teruggekoppeld, onder andere via de buurtplatforms die meepraten over dit project en op de website www.rws.nl zoekterm A2 Vonderen Kerensheide.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Maas
Omgevingsmanager A2 het Vonderen-Kerensheide & A2 Maastricht & A73 Zaarderheiken

Afdeling SLU Rijkswaterstaat Zuid-Nederland
Avenue Ceramique 125 | 6221 KV Maastricht
Postbus 25 | 6200 MA Maastricht


Persbericht

Obbicht, 24 maart 2016

Topresultaten jeugdleden Concordia Obbicht

Op zondag 20 maart namen in totaal maar liefst 13 jeugdleden van Concordia deel aan het solistenconcours in Buchten en aan de Limburgse kampioenschappen voor tamboers in Geleen.
In Buchten lieten 8 van onze jeugdige blazers zich van hun beste kant horen. Allen behaalden een mooie eerste prijs. De deelnemers waren: Noah Colaris, Aniek Hendrix, Lotte Hendrix, Guido Hubens, Max Hubens, Etienne Hubens, Renske Kijk in de Vegte en Veerle Wijshoff. Renske Kijk in de Vegte behaalde zelfs een eerste prijs met lof der jury, en werd daarmee tweede in de 3de divisie. Aniek Hendrix behaalde bovendien een derde plaats in de jeugddivisie.

Onze slagwerkers kwamen in actie op de Limburgse kampioenschappen voor tamboers in Geleen. Ook zij behaalden allemaal een mooie eerste prijs. De deelnemers hier waren: Raff Vencken, Richard Hahnraths, Rico Steffani, Sven Heffels en Stef Demandt. Stef Demandt en Rico Steffani werden daarbij Limburgs kampioen in hun divisie, beiden met een eerste prijs met lof der jury.


Paasconcert in Obbicht


Op Paasmaandag, 28 maart, zullen de harmonieorkesten van Concordia Obbicht en St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven elkaar in de St. Willibrorduskerk in Obbicht ontmoeten voor het traditionele Paasconcert.
Het harmonieorkest van Concordia opent het concert om 11.00 uur. Onder leiding van dirigent Alex Schillings wordt een gevarieerd programma ten gehore gebracht. Het concert bestaat uit bekende werken, waaronder de 'Ouverture Wilhelm Tell'. Daarnaast staat de componist Ferrer Ferran centraal in de pasodoble 'Los Barbos' en het opzwepende 'Jungla' waarin de muzikale aanbidding van geesten en voorouders door oude stammen herleeft door de stammen die nog steeds de Afrikaanse jungle bevolken. 'Jungla' is opgezet als een serie rituele dansen en gezangen van de inboorlingen om hogere machten te aanbidden en gunstig te stemmen. Het is een afwisselend en wervelend werk waarin een grote rol voor de uitgebreide slagwerk sectie. Het programma van Concordia bevat ook een solowerk met orkestbegeleiding. Als solist treed klarinettist Ger Hubens voor het voetlicht in de 'Concert Fantasy La Traviata'.
Aansluitend neemt het harmonieorkest van St. Cecilia bezit van het podium. Onder leiding van dirigent Jos Simons openen ze het concert met 'Gema Marqués Pasodoble, Het programma wordt vervolgd met 'Hymn to the Sun with the beat of Mother Earth', 'O Magnum Mysterium', 'Hispania' van componist Oscar Navarro en Elvis in concert. Het concert wordt besloten 'Joropo' van Moises Moleiro in een arrangement van Johan de Meij.
Voor het concert, tijdens de pauze en na het concert is er bij goed weer gelegenheid tot het nuttigen van een drankje en uiteraard het bijbehorende paasei op het naastgelegen grasveld. De aanwezige kinderen kunnen hun emmertje meenemen en mogen in de pauze op ditzelfde veld eieren zoeken.
Het belooft weer een muzikaal uitermate interessant en uitdagend concert te worden. Voor dit concert geldt zoals altijd een vrije entree. Alle liefhebbers van de blaasmuziek zijn dan ook van harte welkom.


Obbicht barst van de muzikale activiteiten.


Concordia Obbicht presenteert in 2016 een uitgebreid en zeer divers programma aan muzikale activiteiten van blaas- en slagwerkmuziek die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Het slagwerkensemble en de jeugdharmonie bereiden zich voor op twee vooraanstaande muziekwedstrijden, de gehele vereniging gaat de regio vertegenwoordigen tijdens een concertreis naar Oostenrijk. Het jaarlijkse Maasgouwtoernooi wordt door Concordia georganiseerd op een vernieuwde locatie met een verrassend randprogramma. En wanneer dat nog niet genoeg is, musiceert het harmonieorkest op het voorplein van Kasteel Obbicht tijdens een uniek openlucht concert. Daarnaast staan een aantal concerten op de agenda en is Concordia uiteraard present tijdens belangrijke activiteiten in het eigen dorp.

Paasconcert
Traditioneel musiceert het harmonieorkest van Concordia op Paasmaandag samen met Harmonie St. Cecilia Grevenbicht. Beide orkesten staan garant voor blaasmuziek op hoog niveau. Het concert wordt op maandag 28 maart georganiseerd in de St. Willibrorduskerk in Obbicht.

Slagwerkconcert

Ter voorbereiding op de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen organiseert het slagwerkensemble van Concordia Obbicht in samenwerking met Drumband Eensgezindheid Maasbracht een top slagwerkconcert op zondag 3 april in Maasbracht.

Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen
In 2015 behaalde het slagwerkensemble van Concordia een nieuw hoogtepunt in de lange rij van successen. Het ensemble werd Nederlands Kampioen in de hoogste divisie te midden van gerenommeerde slagwerkensembles. Dit succes heeft het ensemble aangespoord om op zaterdag 16 april haar titel te verdedigen in Nunspeet. Op vrijdag 15 april staat de Generale repetitie gepland in de Harmoniezaal in Obbicht.

Eurofestival
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De jeugdharmonie van Concordia ontwikkelt zich de laatste jaren in een rap tempo. Deze jeugdgroep heeft er voor gekozen om op zondag 17 april deel te nemen aan het Eurofestival in Heel, waar het muzikale programma door een jury wordt beoordeeld. Op vrijdag 15 april staat de Generale repetitie gepland in de Harmoniezaal in Obbicht.

Concertreis Oostenrijk
In het Hemelvaartsweekend vertegenwoordigt Concordia de muzikale regio in het buitenland. In Oostenrijk om precies te zijn. Het slagwerkensemble, de jeugdharmonie en het harmonieorkest zullen tijdens deze reis optreden om ook het buitenlandse publiek te laten genieten van de Limburgse blaas- en slagwerkmuziek.

Dirigenten project Entornos

Het slagwerkensemble van Concordia verleent op dinsdag 10 mei haar medewerking aan het dirigenten project Entornos. Concordia ontvangt als gastvereniging de Nederlandse bond van dirigenten die het project initieert. Tijdens het project repeteert het slagwerkensemble met een 30-tal internationale dirigenten.

Maasgouwtoernooi
Concordia heeft de eer om het Maasgouwtoernooi te organiseren in het weekend van 21 en 22 mei. Het wordt een groots evenement waarbij de overige 13 lid verenigingen van de Maasgouwfederatie een optreden verzorgen dat door een deskundige jury wordt beoordeeld. De St. Willibrorduskerk in Obbicht wordt omgebouwd tot een ware concertlocatie. Het evenement zal worden bezocht door ongeveer 1000 muzikanten en men verwacht minimaal 500 bezoekers.

Castle Open Air
Voor Concordia gaat op zaterdag 11 juni een lang gekoesterde wens in vervulling als op deze avond op het voorplein voor het Kasteel in Obbicht een openlucht concert wordt gegeven.
Het harmonieorkest speelt een licht modern en licht klassiek programma voor 600 bezoekers.
Als speciale gast, zal onder andere de zeer bekende trompettist Ruud Breuls samen met het harmonieorkest optreden.

Taptoe Born
Tijdens de jaarlijkse Taptoe Born op zaterdag 25 juni zal Concordia ook dit jaar niet ontbreken. Het publiek weet het optreden van Concordia elk jaar weer opnieuw enorm te waarderen. De muzikanten zullen er dan ook weer alles aan doen om de verwachtingen waar te maken en een spectaculaire muzikale show neer te zetten.

Kasteelconcert
Het is inmiddels een traditie dat, ter afsluiting van het muzikale seizoen, de jeugd van Concordia musiceert op het voorplein van het Kasteel in Obbicht. De theorieleerlingen ontvangen hun diploma, de samenspelgroep heeft haar eerste optreden en de bezoekers kunnen genieten van de optredens van de jeugddrumband en jeugdharmonie.

Kerstconcert
Samen met de schutterij en het zangkoor organiseert Concordia het Kerstconcert in de St. Willibrorduskerk. Hiermee bedanken we de Obbichtse bevolking voor de jaarlijkse steun die we als muziekverenigingen mogen ontvangen.

Rondgangen door Obbicht
Concordia is onlosmakelijk verbonden met Obbicht en toont jaarlijks haar betrokkenheid door het opluisteren van uiteenlopende activiteiten zoals bijvoorbeeld de Oranjestoet tijdens Koningsdag, de Sacramentsprocessie en de rondgang met St. Maarten.


Opening speelseizoen speeltuin 't Ruiberke

Zaterdag 26 maart 2016

Voor alle kinderen t/m 12 jaar

Beste jongens en meisjes,


Het is zover, de lente staat weer voor de deur. Tijd om weer lekker te gaan spelen in speeltuin 't Ruiberke.

Het nieuwe speelseizoen gaat op deze Paas-zaterdag weer van start. We verzamelen bij de speeltuin en exact om 14:00 gaat de poort open en kan het zoeken beginnen. (voor kinderen t/m groep 4)

Wie vindt één van de 5 gouden eieren en krijgt een leuke prijs ? Komt de paashaas dit jaar zelf ?

Zorg dus dat je erbij bent op zaterdag 26 maart om exact 14:00 !


Bestuur 't Ruiberke,
Guido Hahnraths, Ger Hubens, Rob Notermans


Financiële en oud ijzer actie/Paaseieren actie.


Geachte inwoners,

Evenals voorgaande jaren zal schutterij Sint Willibrordus een oud-ijzer actie houden met daaraan verbonden een financiële rondgang met collectebussen.

Op donderdag 17 en vrijdag 18 maart vanaf 18.00 uur zullen enkele leden bij u aankloppen voor een financiële bijdrage.
Op zaterdag 19 maart zal vanaf 10.00 uur een rondgang worden gemaakt voor het ophalen van oude metalen. Wij verzoeken U beleefd deze op te ruimen metalen voor het aangegeven tijdstip klaar te zetten aan de straat. Mocht U zware stukken kwijt willen, laat dit dan even weten aan de ophaalploeg. Deze medewerkers zijn bereid U de helpende hand te bieden. Geen ijskasten en diepvriezers

Door het jaar heen kunt U oude metalen, zoals aluminium, koper, lood en zink, wasautomaten, gashaarden, etc (geen ijskasten en diepvriezers) laten ophalen door onze vereniging.
U kunt hiervoor bellen naar: J. de Wit, tel: 046-4854882 of W. van Mulken, tel: 046-4852993.

PAASEIEREN ACTIE

Traditie getrouw zal ook het Dames Steun Comité van onze vereniging haar jaarlijkse actie houden en wel op woensdag 23 maart.
De bestellingen worden vanaf 9.00 uur bezorgd en vanaf 14.00 uur start de huis-aan-huis verkoop.
Wij hanteren een verkoopprijs van â‚- 0,30 per stuk.

Wanneer u voor deze datum bestellingen wilt reserveren dan kunt u dit telefonisch of via e-mail doen bij:
Mevr. M. de Bruyn. Tel:046-8500650 E-mail: fambruyn@home.nl
Mevr. M. Burgers. Tel:046-4858886


Wij hopen dat U ons blijft steunen net zoals voorgaande jaren.
Vertrouwend op Uw medewerking in deze, bij voorbaat onze dank.


Namens schutterij St. Willibrordus, Beschermechtpaar, Bestuur, Leden en het Dames Steun Comité.


Aan de inwoners van Obbicht

 

BEWONERSBRIEF

Holtum, 22 februari 2016.

 

Betreft: Uitnodiging informeel inloopuurtje

 

Geachte mevrouw, meneer,

 

Consortium Grensmaas komt naar Obbicht om u nader te informeren over de uitvoering van het project Grensmaas in uw dorp.

Op dinsdag 8 maart 2016 zijn we vanaf 19.30 uur present in de Harmoniezaal aan de Koestraat 8 voor een informele infoavond. Tijdens die avond vertellen we u in kort bestek wat er precies in uw dorp staat te gebeuren, inclusief de kadewerkzaamheden die op stapel staan. Na die presentatie heeft u uiteraard alle gelegenheid om vragen te stellen.

Een kort geheugensteuntje. Het project Grensmaas is het grootste rivierbeveiligingsproject van Nederland. Het Consortium is in 2007 van start gegaan met de rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en grindwinning in Itteren.

Inmiddels zijn de locaties Borgharen en Geulle aan de Maas afgerond. Op die locaties is het werk in goed overleg en tot volle tevredenheid van de inwoners uitgevoerd. Dat is ook een van onze belangrijkste doelstellingen voor de uitvoering in uw dorp.

We hopen u te mogen begroeten in de Harmoniezaal.

Met vriendelijke groet,


Kees van der Veeken
Directeur

 

Presentatie over Valtraining en Valpreventie cursus in Obbicht en Grevenbicht

Gaat lopen de laatste tijd wat moeizamer, bent u wat onzeker op de benen of erger nog valt u wel eens? Dan is de cursus Vallen Verleden Tijd wellicht iets voor u!
Onder leiding van fysiotherapeut en gecertificeerd valpreventie trainer Etienne Savelkoul en Hugo Lumens krijgt u in een klein groepje 10 weken lang oefeningen, tips en trucs om vallen te vermijden of zoveel mogelijk schade te beperken.

Om u hierover te informeren organiseert Fysiotherapie Tenney op woensdag 2 maart in Oos Hoes te Grevenbicht en donderdag 3 maart in de Harmonie zaal te Obbicht een presentatie over de (landelijke) cursus “Vallen Verleden Tijd” Beide dage start de presentatie om 14.00 uur.

De koffie staat voor u klaar……..

(let op: In Bornerjournaal zijn de locaties verwisseld hierboven en op de poster staan de juiste data met de juiste locaties; woe 2 maart Grevenbicht en don 3 maart Obbicht)


Weer ongeluk met fietser bij de sluis in Born

Veel scholieren van en naar Grevenbicht en Obbicht maken gebruik van de weg langs de sluis bij Born. Ter plekke is sprake van een gevaarlijke oversteek. In het verleden zijn hier al vaker ongelukken gebeurd. Ook de afgelopen week was het weer raak. Reden voor een online petitie waarmee de gemeente Sittard-Geleen duidelijk moet worden gemaakt dat er dringend iets moet gebeuren om de verkeersveiligheid ter plekke te verbeteren, zeker voor fietsers.
Lees het hele artikel op beeg.nl. klik hier

Teken de petitie


Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk gaat op vrijdag 18 maart lunchen bij DaCapo College in Sittard.

De kosten voor de lunch bedragen € 10,--. Het is een 4-gangen lunch inclusief koffie en een drankje. Voor het vervoer vragen wij een bijdrage van € 2,50.
Aanmelden en betalen voor de lunch kan tot en met maandag 7 maart.
Na aanmelding volgt verdere informatie over vervoer en tijd. Aanmelden kan in Grevenbicht bij Marianne Dieteren, tel. 4857675 en in Obbicht bij José Jessen tel. 8502819. Aanmelden kan natuurlijk ook in de Zonnebloemsoos.


De Obbeegse vastelaovendsoptoch ken ger hie bekieke.

Kleuterprinsenparen 2016 van BS De Kingbeek

Locatie Beeg

Maandag aan het einde van de middag was het erg spannend in groep 2 in Grevenbicht. Het nieuwe kleuterprinsenpaar 2016 werd uitgeroepen. Er hadden zich maar liefst 6 prinsen en 10 prinsessen kandidaat gesteld. Zawpense dat belooft iets voor de toekomst!

We begonnen met het uitroepen van de kleuterprins, alle kandidaten mochten naar voren komen. Na een spannende loting mocht Lucas zich de gelukkige winnaar voelen. Daarna waren onze prinsessen aan de beurt. Alle kandidaten mochten weer naar voren komen. De spanning steeg want na 7 afvallers waren er nog maar drie kandidaten over. Uiteindelijk werd Julie de gelukkige winnaar. Ze straalden beiden van oor tot oor toen ze hun mooie pakjes aan hadden. Wear wunsje prins Lucas I en prinses Julie dan auch eine sjaone vasteloavend en dat ze moage straele als echte vasteloavendstjerre.

 

Locatie Obbeeg

Na een spannende loting werden prins Jort en prinses Yara het nieuwe kleuterprinsenpaar in Obbicht.
Maandag werd er in groep 1/2 geloot wie er dit carnavalsjaar de titel prins en prinses mocht dragen. Na een spannende trekking werd het nieuwe prinsenpaar prins Jort en prinses Yara.
Alle groepen werden bezocht om de felicitaties in ontvangst te nemen. En natuurlijk hoorde daar ook de polonaise bij. "Grosse stimmung" op maandagochtend in Obbicht.


!! Opgelèt !!

De vastelaovesmès, traditioneel mit medewerking van Linda en René, begint kommende zunjig om 11.11u en neet om 10.11u ! Tot zunjig !!


Persbericht
Obbicht, 23 januari 2016

Succes voor slagwerkers Concordia Obbicht

In het weekend van 16 en 17 januari vond het regionale solistenconcours van de LBT plaats in Swalmen. Een vijftaljeugdige slagwerksolisten van Concordia Obbicht behaalden allen een eerste prijs. Raff Vencken werd met 88 punten winnaar van de jeugddivisie. Sven Heffels en Stef Demandt behaalden met maar liefst 91 punten lof der jury en daarmee de hoogste score van het hele concours. Alle vijf de solisten mogen dankzij deze resultaten door naar de Limburgse Kampioenschappen.

Onderstaand de uitslagen:
Raff Vencken jeugddivisie 88 pt
Richard Hahnraths jeugddivisie 85 pt
Rico Steffani 4de divisie 90 pt met lof der jury
Sven Heffels 4de divisie 91 pt met lof der jury
Stef Demandt 3de divisie 91 pt met lof der juryTiener Vastelaovesleedjes Konkour

A.s. zaterdag zal Max Hubens voor de tweede keer in de finale staan van het
TVK (Tiener Vastelaovesleedjes Konkour). Dit keer met het nummer Zelf Sjout! geschreven door Guus Steinen en Huub Lemmens.
De finale wordt gehouden in Heijthuizen, en Max wordt bijgestaan op het podium door June Loomans en Lotte Hendrix.

Kiek en loester


ZOMERREIS OUDERENVERENIGING OBBICHT

5- DAAGSE ZOMERREIS NAAR HET ZWARTE WOUD
VERTREK:WOENSDAG 10 AUGUSTUS
THUISKOMST:ZONDAG 14 AUGUSTUS

Deze reis brengt u naar Ottenhõfen in het noordelijke deel van Zwarte Woud. Hier logeert u in het gezellige familiehotel Pflug (www.hotel-pflug.de) in het zogeheten "Luftkurort" Ottenhõfen op pakweg 450 km vanaf de Limburgse grens. Hotel Pflug is zo'n typisch logeeradres waar het u aan niets zal ontbreken. Zowel in het hoofdgebouw als in het Gästehaus is uw kamer voorzien van alle faciliteiten (bad/douche, toilet, telefoon, tv). Verder beschikt het hotel over een lift, gezellig restaurant en bar, intieme "kamin-stube" en zijn er welness-mogelijkheden en gratis sauna gebruik. Gratis WIFI. U verblijft hier 4 nachten op basis van halfpension en gaat elke dag op pad.

Woensdag 10 augustus : Vertrek Obbicht om 9.00 uur vanaf Markt.
In de namiddag arriveert u in Ottenhõfen . U wordt begroet in hotel Pflug met "orginal Schwarzwälder Kirschwasser". Na de kamerindeling volgt een korte kennismaking: samen met een gids wandelt u door Ottenhõfen. Vanavond en ook alle volgende avonden 3 gangen menu, met keuzemogelijkheid t.a.v.hoofdgerecht.

Donderdag 11 augustus: Na het ontbijtbuffet gaat u samen met een gids de mooiste plekken in het Noordelijke Zwarte Woud bezoeken. U maakt een hele dagtocht waarbij de belangrijkste bezienswaardigheden centraal staan.
Wat dachtr u van het mooie Freudenstadt en het mondaine BADEN BADEN waar u een interessante korte uitleg krijgt achter de coulissen van het wereldberoemde casino. Diner in het hotel.

Vrijdag 12 augustus: Hele dagtocht naar de prachtige Elzas. Een mooie route voert u langs en naar de belangrijkste stadjes, dorpen en wijngaarden. Onze chauffeur vertelt u alles over dit bijzondere gebied met zo veel mooie plaatsen. In COLMAR maakt u een ritje met het toeristentreintje! Diner in het hotel.

Zaterdag 13 augustus: Na het ontbijt gaat u, weer met een gids, en route in het zuidelijke deel van het Zwarte Woud. Er is hier zó veel te zien en natuurlijk staat ook het mooie Freiburg vandaag op het programma. Hier krijgt u ook enige vrije tijd. Diner in het hotel.

Zondag 14 augustus: Ontbijten, uitchecken en begin van de thuisreis. U maakt nog een uitgebreide tussenstop in alweer zo'n mooie Duitse stad, met een schitterende kathedraal: SPEYER. Hier heeft u enige vrije tijd en gelegenheid tot lunchen. In de middag volgt de definitieve thuisreis, en bent u tegen de avond terug in Limburg. Hier reserveerden wij nog een afscheidsdiner voor u.

Prijs reis p.p. € 451.50 Halfpension, incl. Reis- Annuleringsverzekering, en fooien voor Hotelpersoneel en Buschauffeur.

Inclusief alle hierboven genoemde excursies, ook het afscheidsdiner.

Toeslag 1 persoonskamer € 60.- p.p.( beperkt beschikbaar).

Minimaal 35 personen. Ook niet leden kunnen meegaan.

Verblijf in Hotel Pflug tel: 0049 7842 99420

Inlichtingen en opgave voor deze reis uiterlijk 1 april 2016 bij:

H.Vrehen
Dirckincklaan 2
6125 AM Obbicht
Tel.046-4855131

Betaling voor 01 juli 2016 op bankrekening NL67RABO 01379.07.532 t.n.v.
Ouderenvereniging Obbcht o.v.v. Reis Zwarte Woud.


Prinsepare 2016 van De Reube

Prins Roger I en Prinses Cindy I (Beckers) Foto's
Senioreprins Herman III en zien Prinses Hilde I (Wiel) Foto's
Jeugprins Yorn (Maassen) en Jeugprinses Fleur (Kijk in de Vegte) Foto's


Senioreprins Herman III en zien Prinses Hilde I (Wiel)
Foto's oetrooping


Het nieuwe Prinsenpaar 2016 van De Reube !!!

Afgelopen zaterdag is in de Harmoniezaal het nieuwe Prinsenpaar van De Reube uitgeroepen.

In een volle en supergezellige Harmoniezaal kwamen Prins Roger I en zijn Prinses Cindy tot ieders verrassing als nieuw Prinsenpaar voor het jaar 2016 uit de kist gesprongen.

De prinselijke residentie is gevestigd aan de Kempenweg. Het enthousiaste paar maakt al jarenlang actief deel uit van buurtvereniging MEK.

Namens Obbeeg.nl wensen we Roger en Cindy een fantastisch jaar toe!

Foto's Prinsoetrooping 2016


Zonnebloem afdeling Sittard Stad organiseert samen met de Marotte een seniorenzitting op WOENSDAG 20 JANUARI 2016 in de Stadsschouwburg van Sittard.

Gasten van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk worden in de gelegenheid gesteld om bij deze gezellige middag aanwezig te zijn.
De organisatie is er wederom in geslaagd om een keur aan lokale en Limburgse artiesten aan te trekken en natuurlijk verlenen de Marotte Kapel en de Kenjerkapel hun medewerking.

FER NAUS zal voor een succesvolle buut garant staan en JACK VINDERS zal met zijn creatie "Clara Zoerbier" zorgen voor een vrolijke noot!
W-DREEJ, dat een aantal keren het LVK won zal deze middag afsluiten.
Aanvang van de zitting is om 14.11 uur. De zaal is open om 13.30 uur. Het einde van de voorstelling wordt verwacht omstreeks 17.30 uur.

Kaarten kosten € 19,50 p.p.  dit is inclusief busvervoer, garderobe, consumptie en nonnevot.

Aanmelden kan tot en met 12 januari 2016 in Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675. Vertrektijd van de bus wordt nog bekend gemaakt.
In Obbicht kunt u zich aanmelden bij José Jessen, Oude Raadhuisstraat 13b tel. 8502819 of bij Désirée Stans, Langs de Groene Weg 20 tel 4858947.
U kunt zich natuurlijk ook aanmelden in de Zonnebloemsoos.


Frans Korste stopt bij V.V. Obbicht!

Na een samenwerking van 3 jaar moet VV Obbicht op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Frans heeft ons reeds enige tijd terug geïnformeerd, dat hij wil gaan stoppen als trainer, aldus secretaris Dave Vencken. We zijn zeker niet op elkaar uitgekeken, de chemie is er nog steeds, echter gaf Frans aan dat na een lange periode in het trainerschap, hij voorlopig pas op de plaats wilde maken.

We kunnen met Frans prima samenwerken, gezien de resultaten van het afgelopen jaren mogen we wel stellen dat hij het prima voor elkaar heeft in Obbicht. Het kampioenschap, de promotie en reeds in de pocket…de nacompetitie. Dat zijn resultaten waar we allemaal zeer tevreden over mogen zijn!

Frans heeft hard gewerkt aan het vormen van een hecht team, de eenheid speelt hierin een belangrijk factor. Hij beschikt over een jonge leergierige groep met een gemiddelde leeftijd van om de nabij 21 jaar. Vooral door het inpassen van een groot groep jeugdige spelers uit eigen kweek, toont hij zijn betrokkenheid bij de VV Obbicht.

Na het kampioenschap en vervolgens de promotie naar de 4e klasse was ons motto "handhaving", echter gezien de huidige resultaten is een positie in de top 5 toch een reële gedachte.

We zien de 2e seizoenshelft met vertrouwen tegemoet en wensen Frans en zijn team veel succes toe.

Voor reacties secretariaat@rkvvobbicht.nl


Geachte inwoners van Obbicht,

Vandaag, of verder in de loop van deze week, treft u onze jaarlijkse Nieuwsbrief in de brievenbus aan. Wij hadden hierin graag aandacht besteed aan het sluiten van 't Auwt Vaerhoes. Helaas is dat niet gelukt omdat bij het bekend worden hiervan de Nieuwsbrief reeds bij de drukker lag en er geen wijzigingen meer aangebracht konden worden. Wij betreuren dit zeer maar het zal voor eenieder duidelijk zijn dat met het verdwijnen van 't Auwt Vaerhoes een (historische) voorziening verdwijnt en wij dit zeer zullen missen!


Wij wensen onze gasten en alle ondernemers en particulieren die ons het afgelopen jaar gesteund hebben, hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2016!
Namens bestuur en vrijwilligers Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

Inwoners van Obbicht!!!

Verbreding van de A2, het einde van diverse verbindingen
waaronder Tunnel richting d'n uul!

Inleiding:
Rijkswaterstaat heeft onlangs de voorbereidingen opgestart om de A2 te verbreden. Het uiteindelijke doel: 2x3 banen met vluchtstrook en een maximum snelheid van 130km/uur. Een belangrijke regionale ontwikkeling die direct effect heeft op de omwonenden en hun leefomgeving. Meer informatie hierover op de projectenwebsite van Rijkswaterstaat: Klik hier voor de projectpagina van Rijkswaterstaat

Vervallen van verbindingen:
Door de uitbreiding, waarvan de werkzaamheden in 2022 starten, komen diverse belangrijke verbindingen te vervallen. Viaduct 'T Rooth (Born - Hondsbroek), viaduct Gebroek (Holtum Noord), het tunneltje in Holtum (Kleine Laakweg) en de tunnel tussen Guttecoven en de Graetheide (d'n Uul) worden gesloopt en komen niet meer terug. Tenminste, zoals het er nu in de voorbereidingen uitziet. Daarnaast is een toename van geluidsoverlast en fijnstof ook waarschijnlijk.

De buurt- dorpsplatformen uit de kernen Born, Buchten, Holtum en Obbicht hebben zich samen gepakt. Ze maken zich namelijk ernstig zorgen over het verdwijnen van de verbindingen en de gevolgen voor de leefbaarheid en kwaliteit van de woonomgeving. Meer informatie hierover vind je op onze informatieve website www.a2actie.nl .

Zienswijze indienen:
Binnen het officiële traject dat Rijkswaterstaat moet doorlopen kunnen alle belanghebbenden en omwonenden zienswijze indienen. U kunt hiermee in deze fase aangeven wat Rijkswaterstaat nader moet onderzoeken en onderbouwen om te kijken of de gedane aannames wel kloppen.

Vindt u het behouden van één van deze, of ál deze verbindingen belangrijk? Maakt u zich zorgen om toename van geluidsoverlast en fijnstof?
Ga dan vóór 24 december naar www.platformparticipatie.nl kies het project 'A2 Vonderen Kerensheide' en dien zienswijze in!!

U kunt hiermee een belangrijk signaal afgeven bij Rijkswaterstaat en zelf direct invloed hebben op uw eigen toekomst en de kwaliteit van uw leefomgeving.

Meer informatie? Ga dan naar www.a2actie.nl of neem contact op met het dorpsplatform: dorpsplatformobbicht@gmail.com

Namens Buurt- Dorpsplatform Hondsbroek-Aldenhof, Born West, Holtum, Buchten, Obbicht en actiecomité behoud de verbindingen